T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / OSMANCIK - Osmangazi İlkokulu

Duyurular

Şbt

Aydınlık yarınlara onli,ine kitap okuma yarışmasında ilde 4. ilçemizde 2. olan 4/C sınıfı öğrencimiz Özge GÖDEK'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

OKUL-AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTI YAPILDI

Kas

OKULUMUZA MÜDÜR OLARAK ATANAN MUHARREM YILMAZ GÖREVİNE BAŞLADI.

Kas

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENİMİZ EZGİ BABIRHAN OKULUMUZDAN AYRILDI.

May

OSMANGAZİ İLKOKULU GÜVENLİ İNTERNET OKUL POLİTİKASI

Okul Güvenlik Politikaları hızla gelişti, çünkü paydaşlar bugün internete okul binasından çok çeşitli şekillerde erişebilirler. Günlük yaşamımızın bir parçası olarak hepimiz teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojilerle elde ettikleri fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarını bildiklerinden emin olmak için, artık bunları nasıl kullanacaklarını bilmeli ve anlayabilmeliyiz. Bunun evde, okulda ya da arkadaşlarınızla ya da yalnız kaldığınız yerlerde mümkün olan en güvenli ve en güvenli ortamda yapılmasını sağlamak dikkat etmemiz gereken açık ve özlü bir Okul Politikamız vardır.

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI

KURALLARI

Emniyet, okuldaki her öğretmenin sorumluluğunu alırken, Okulun Güvenli İnternet Politikasının uygulanması, incelenmesi ve uygulanmasından sorumlu tek bir lider kişiye sahip olması gerekir.  Okulun Güvenli İnternet Politikasının uygulanmasını ve izlenmesini denetleyecek ve yılda en az bir kere olmak üzere Güvenli İnternet Komitesine ve Müdüre rapor edecek ve bu bilgilerin kullanımındaki önemli yeni gelişmeler ışığında daha düzenli olacaktır.

Okulun Güvenli İnternet Politikası, kadro, öğrenci ve velilerin güvenliği ve güvenliği ile okulun itibarını ve geleceği ile ilgili dijital gelişmelere ve yeni trendlere ayak uydurmalıdır.

Okula Güvenli İnternet Politikasında atıfta bulunulan yasalar, Politikanın neleri kapsadığına ilişkin brifingler sırasında, örneğin, uygun davranış, bilgi paylaşımı veya yasadışı imgeler gibi, diğerleri arasında atıf yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Okulun Güvenli İnternet Politikası, öğrencilerin çevrimiçi teknolojilerin sağlıklı kullanılması konusundaki bilincini teşvik ederken, önemli Güvenli İnternet alanlarında sağlam ve tutarlı olmalıdır.

Okulun Güvenli İnternet Politikası, AUP ile ve okuldaki güvenlikle ilgili diğer politikalarla (örn. Çocukların korunması, anti-sosyal davranış veya zorbalığa karşı korunma) uyumlu olmalıdır.

Paydaş katılımını önemlidir. Politikanın oluşturulmasında tüm paydaşları dahil etmeniz önerilir: öğrenciler, personel, veliler ve daha geniş topluluk mensupları. Bu, tüm grupların politikanın belirli bölümleri üzerinde mülkiyet sahibi olmasını ve bu gruplara uyma olasılıklarının artmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Okulun Güvenli İnternet politikası, açık ve net olmalı, teknik olmayan dilde anlaşılması kolay ve tüm personelin ve öğrencilerin onlardan neler beklendiğini bilmelerini sağlayan açık kurallar ile anlaşılmalıdır.

OKULLARDA CEP TELEFONLARINI KULLANMA

Cep telefonlarında mutlak yasağı uygulamak, gençlerin hayatında vazgeçilmez olmakla kalmayıp birçok ebeveyn, çocuklarına daima erişebilmeleri konusunda ısrarcı davrandıkları için giderek zorlaşmaktadır. Cep telefonlarının varlığı yıkıcı olabilir ve aldatma ve zorbalık gibi yıkıcı davranışlara neden olsa da, bulundukları yer ve kullanım hakkında sıkı bir politika yürürlükte olduğu sürece, sınıfta proaktif ve yaratıcı bir şekilde kullanıldığında benzeri görülmemiş fırsatlar sunabilirler.

KURALLARI

Okul politikanız, Öğretmenler, Personel ve Stajyer öğrenciler tarafından cep telefonlarının taşınması ve kullanılması ile ilgili kuralları içermelidir; bunun okul boyunca sürekli uygulanmasını sağlamaktayız. Politika en azından aşağıdaki soruları cevaplamalıdır:

Okul sahalarında cep telefonlarının kullanımı eğitim dışında kullanımı yasaklanmıştır.

Kabul Edilebilir Kullanım Politikasında, dijital teknolojilerin sınıfta nasıl kullanılabileceği ve kullanılamayacağına ilişkin tedbirler alınmıştır.

Cep telefonu politikası gözden geçirilir ve politikanın ihlali oluştuğunda alınacak eylemler ile ilgili personel ile düzenli toplantılar yapılır.

Ebeveynleri okulun cep telefonu politikasıyla, bu önlemlerin neden alındığını ve politikanın ihlalinin ima edebileceği olası sonuçlarla ilgili bilgi verilir.

Amacı dışında kullanılan, cep telefonuna el konulması durumunda, telefonda özel verilerin korunmasını sağlamak için, Okul İdaresine vermeden önce telefonu kapatmalıdır. Cep telefonu sahibine verilene kadar güvenli bir yerde tutulmalıdır

OKULDA FOTOĞRAF VE VIDEO ÇEKME VE YAYINLAMA

Kendi çocuğunuzu bir konserde veya okulda oynarken görmek, ebeveynler için unutulmaz ve gurur verici bir andır ve birçoğunun bir kamerada yakalamak isteyeceği bir şeydir. Bugün bir cep telefonundan sosyal medya sitesine hızlı erişim sayesinde, okul liderleri ve diğer personelin velileri bilgilendirmesi ve iletişim kurması için bazı kurallar var.

KURALLARI

Bütün Veliler okula kayıt esnasında Web sayfasında ve eTwinning Projelerinde kulanılmak üzere öğrencilerin fotoğraf ve video çekimlerinden önce bir fotoğraf ve video izin formu imzalar.

Ebeveyn izin vermezse, bunun öğrencinin neden olabileceği muhtemel sıkıntıyı gözönüne alınarak kesinlikle çekim yapılmaz.

Okuldaki herkes fotoğrafların ve video içeriğini sosyal medyada paylaşmanın etkilerini bildiğinden - ASLA tam adı, yaşı veya diğer kişisel bilgileri çocuğun web sitesinde bir fotoğraf ile birlikte yayınlanmaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OSMANGAZİ İLKOKULU GÜVENLİ İNTERNET OKUL POLİTİKASI

                                                                                                                                                                                                                                            

Eyl

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ ABDULLAH KODEK, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ MÜSLİM KILIÇ VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ İDRİS MAKİNACI OKULUMUZU ZİYARET EDEREK DEPREM GÜÇLENDİRMESİ HUSUNDA PLANLAMA VE BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDULAR. KASIM AYI İÇERİSİNDE OKUL GÜÇLENDİRMESİNİN PLANLANDIĞINI DİLE GETİRDİLER.

Eyl

SABAH GİRİŞ 08:30

ÖĞLE ARASI 12:00-13:30

ÖĞLEDEN SONRA GİRİŞ 13:30

ÇIKIŞ:15:05

Tem

HAYVAN BAKIMI ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA DENİZ CANLILARINI TANIDIK,YAPTIĞIMIZ  AKVARYUMU DENİZ CANLILARI İLE BİRLEŞTİRDİK

Tem

ANADOLU MASALLARI VE MASAL ANLATICILIĞI KURSUMUZ DEVAM ETMEKTEDİR.

Tem

TELAFİDE BENDE VARIM ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA6-7 TEMMUZ SAAT09:00-13:00 ARASI MASAL ANLATICILIĞI KURSUMUZ DEVAM ETMEKTEDİR.TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLERİZ.

Tem

Telefide bende varım etkinliklerimiz başlamıştır. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Haz

TELAFİDE BEN DE VARIM ETKİNLİKLERİ 5 TEMMUZDAN İTİBAREN BAŞLAMAKTADIR. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ.